Missió 1: Supervivència bàsica (Autoconeixement)

El primer que cal fer davant de l'apocalipsi zombi és trobar un lloc estratègic que ens permeti protegir-nos fàcilment. El nostre mapa de partida serà la pàgina d'Estudiar a Catalunya. Tampoc perdrem de vista l’unportal, el servei de l'escola on trobarem tota aquella informació bàsica que ens ajudarà a garantir la nostra supervivència, i l'educaweb, una pàgina plena de recursos que ens poden anar molt bé. I el més important és començar aquest camí amb la certesa que podrem comptar amb els tutors i tutores, el servei d'orientació, els nostres familiars i els nostres companys i companyes.


En realitat us hem enganyat: el primer que cal fer, si els zombis ho permeten, és pensar. Ara és el moment d'aturar-se i pensar en dues coses que us agrada fer a la vida. Aquest vídeo us pot ajudar a reflexionar sobre què hi ha darrere d'aquestes coses que us agraden: penseu en les vocacions personals i professionals que sovint s'amaguen darrere d'allò que ens agrada o ens interessa.


 Anoteu aquelles coses que us vinguin al cap en un full. Caldrà tenir-les ben presents.

Per desgràcia, no sempre és fàcil arribar a conèixer bé com és un mateix però afortunadament tenim diversos recursos que ens poden ajudar. El més útil és parlar amb aquelles persones que us coneixen millor: els amics i les amigues, els vostres familiars i els tutors i les tutores seran les persones de referència per parlar de totes les qüestions que vagin sorgint.

També es poden fer servir qüestionaris que ens serviran per reflexionar sobre coses que potser no havíem tingut en compte i ens poden donar orientacions.


És molt important que el procés de realització dels tests es faci sense presses i amb espais per a la  reflexió i la comprensió de tot el que es planteja. També és aconsellable parlar de les qüestions que us cridin l'atenció i dels resultats amb les persones de referència.

 Anoteu els resultats dels tests per tenir-los en consideració.

  Un cop hàgiu fet aquest llarg procés de reflexió per conèixer-vos millor, podreu passar a la missió següent:

- Si esteu cursant l'ESO, aneu a la Missió 2: Primeres decisions (ESO).

- Si esteu fent batxillerat, ja podeu escollir la pròxima missió en funció dels vostres interessos: