19 de maig 2020

La prova d'accés a la universitat (PAU) s'allargarà un dia més per complir amb les mesures sanitàries necessàries arran de la COVID

  • Els exàmens tindran lloc els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol en universitats i centres de secundària
  • La PAP per accedir als graus en Educació Infantil i en Educació Primària s’endarrereix al 15 de juliol
  • Les PAU per a més grans de 25 i 45 anys també canvien de data i es faran el 18 de juliol

La convocatòria ordinària de la prova d’accés a la universitat (PAU) prevista inicialment per als dies 7, 8 i 9 de juliol, s’allargarà un dia més fins al 10 de juliol donades les circumstàncies excepcionals causades per la COVID-19,. La decisió de realitzar les proves en quatres dies respon a la necessitat de fer una nova distribució de les franges horàries per tal de donar compliment a les mesures de seguretat imposades per les autoritats sanitàries. Els propers dies es farà públic al web, l’horari dels exàmens.

Els exàmens de la PAU es realitzaran en universitats, com és habitual, però també en centres de secundària, públics i concertats, després de l’acord entre el Departament d’Empresa i Coneixement –responsable de l’organització de les proves mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) de la Secretaria d’Universitats i Recerca– i el Departament d’Educació per habilitar més espais i afavorir l’acompliment de les mesures de seguretat i d’higiene establertes per les autoritats sanitàries per fer front a la COVID-19. La definició del nou mapa geogràfic i territorial de la PAU 2020, en el qual s’hi està treballant, no es traduirà en què que cada alumne s’examini en el centre on cursa batxillerat, sinó que es treballa en una nova distribució de l’alumnat prioritzant criteris de proximitat per tal de reduir en la mesura del possible els desplaçaments, tant d’alumnat com de professorat.

Una altra de les mesures excepcionals a causa de la pandèmia per COVID-19 adoptada per la comissió organitzadora de la PAU, on estan representades les universitats públiques del sistema universitari català, és l’aplicació d’uns criteris de flexibilització en l’opcionalitat dels exàmens PAU per garantir que l’alumnat pugui assumir el conjunt de la prova proposada amb independència de les circumstàncies en què hagi tingut accés al procés d’ensenyament i aprenentatge en el darrer trimestre del curs escolar.

D’altra banda, des de divendres està obert el termini de matriculació a la convocatòria ordinària de la PAU que s’allargarà fins al 15 de juny inclòs. Aquest termini serà excepcionalment el mateix per a ‘alumnat de matrícula lliure (que van acabar el batxillerat amb anterioritat al curs actual i es presenten a pujar nota de PAU o fer la prova per primera

vegada, o que provenen de sistemes educatius estrangers), per als de segon de Batxillerat i per als de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS). El procés de matriculació es fa al Portal d’accés a la universitat.

Noves dates PAP i PAU per a més grans de 25 i 45 anys

Ateses les circumstàncies excepcionals i per garantir la seguretat de tothom, es modifica també el calendari de les Proves d’Accés a la Universitat per a més grans de 25 i 45 anys, així com de les Proves d’aptitud personal (PAP).

Pel que fa a la PAP per accedir als graus en Educació Infantil i en Educació Primària, prevista inicialment per al 19 de juny, la prova s’endarrereix finalment al dimecres 15 de juliol.

Respecte a les PAP establertes per accedir a alguns graus universitaris, es realitzaran d’acord amb els següent calendari:
  • Traducció i interpretació (anglès): dissabte 11 de juliol (UAB i UPF)
  • Cinema i mitjans audiovisuals: entre el 13 i el 15 de juliol (ESCAC – UB)
  • Producció Música i So per a la Indústria de l'Entreteniment: dilluns 13 de juliol (ENTI – UB)
  • Pilot d'Aviació Comercial i Operacions Aèries: dilluns 13 de juliol (CESDA – URV)
  • Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE):
  • CAFE UVic-UCC: dilluns 13 de juliol
  • CAFE INEFC UB: dimarts 14 de juliol
  • CAFE INEFC UdL: dimecres 15 de juliol
  • CAFE Tecnocampus UPF: dijous 16 de juliol
  • Màrqueting (docència en anglès): dijous 16 de juliol (ESIC – URV)
Les Proves Accés a la Universitat per a més grans 25 i 45 anys, previstes inicialment per al 20 i 27 de juny per a la Fase General i la Fase Específica respectivament, passen a celebrar-se el mateix dia totes dues, dissabte 18 de juliol. Al matí es faran els exàmens corresponents a la Fase General, i la tarda els de la Fase Específica.