20 d’oct. 2020

Els estudis de grau amb menys desercions a 1r

 

9 dels 20 graus amb menys abandonament a 1r són de Magisteri o Medicina

Gairebé la meitat dels estudis de les universitats públiques que ocupen les 20 primeres posicions del rànquing de graus amb menys abandonament a primer curs tornen a ser d’Educació Infantil, Educació Primària i Medicina, com ja succeïa l’any passat, d’acord amb les últimes dades de la Secretaria d’Universitats, que corresponen als estudiants que van accedir a la universitat el curs 2017-2018.

A les universitats privades i els centres adscrits (on la matrícula també és a preu privat), 8 de les 20 titulacions més ben situades en aquesta mateixa classificació pertanyen als graus d’Infermeria i Magisteri.

Educació Social de la UdG encapçala la classificació

La nova taula dels estudis impartits pels centres públics que registren menys desercions durant el primer any està liderada aquesta vegada pel grau d’Educació Social de la Universitat de Girona (UdG), que ofereix 60 places, amb una taxa d’abandonament de l’1,7%.

Els graus que apareixen més freqüentment al rànquing, però, són els d’Educació Infantil (UB, UAB i URV), Educació Primària (UdL i dos de la URV) i Medicina (UAB i els dels campus Clínic i Bellvitge de la UB). Entre la primera i la vintena titulació de la taula (Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades de la UPF, amb un 6,2% d’abandonament),  només hi ha 4,5 punts percentuals de diferència.

Tres enginyeries

Al rànquing també hi trobem dos estudis d’enginyeria més (Enginyeria Biomèdica UB i Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte del campus de Terrassa de la UPC); dos graus d’Infermeria (campus de Tortosa de la URV i campus d’Igualada de la UdL); dos títols de Criminologia (UAB i UPF); Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (INEFC adscrit a la UB); Fisioteràpia URV, i Comunicació Audiovisual UPF.

El rànquing de centres privats

Al capdavant de la classificació de centres privats hi ha 5 titulacions que no registren cap abandonament (Educació Infantil + Educació Primària de la UVic-UCC;  Direcció d’Empreses + Dret d’Esade;  Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries CESDA-URV;  Humanitats i Estudis Culturals UIC, i Turisme + Màrqueting de Mediterrani-UdG).

El grau que es troba més freqüentment a la taula és, però, el d’Infermeria (Hospital del Mar-UPF;  Sant Pau-UAB;  Sant Joan de Déu-UB, i Tecnocampus-UPF), al costat del de Magisteri, que hi té tres representants:  el doble grau de la UVic i els títols  d’Educació Infantil i d’Educació Primària de Blanquerna-URL.